Okulumuzdaki 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı KTS Çalışmaları Büyük Bir Özveri ve Heyecanla Başladı.

Okulumuzdaki 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı KTS Çalışmaları Büyük Bir Özveri ve Heyecanla Başladı.

Okulumuzdaki 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı KTS Çalışmaları Büyük Bir Özveri ve Heyecanla Başladı.

25.11.2019 408

     Okulumuzdaki KTS çalışmaları 

 Eğitim Ortamları ve Fiziki imkanlar Alanı olan KTS Çalışmamız büyük bir heyecanla başladı.

Öğrenci ve öğretmen sentezinde, başarıyı ve ahlakı temel alan okulumuz, aynı zamanda sporu ve sağlığı öğrenciye aşılamayı amaç edinmiştir. Bunun için de en uygun spor faaliyet ortamının oluşturulması adına çalışmalar yapılmıştır. Öğrenciler için basketbol alanı, geniş ve standartlara uyumlu voleybol sahası oluşturulmuş ve kullanımlarına sunulmuştur.

·         Sporun kaynağı eğitim kurumlarıdır. Bir ülkenin spor arenasında zirveye çıkması ve sürekli başarılı olması için eğitimin ilk aşamasında başlayan sistemli bir spor politikasının olması gerekir. Öncelikle okullarda verilen beden eğitimi ve oyun derslerinin amacına uygun ve yeterli organize edilmelidir bunun için de spor alanlarının oluşturulması önemlidir.. Bu yeterlilik; zaman ,mekan ve öğretim elemanı olarak bir bütünlük arz etmelidir.

·         Çocukların özellikle ön ergenlik döneminde (9-12 yaş); kötü alışkanlıklardan korumak, enerjisini doğru kullanmasını sağlamak, sosyal gelişimi ve özgüven duygusunu artırmak için takım sporlarına yönlendirmek gerekir. Böylece, artan ders yükünü kaldırması, arkadaşları ile ödevlerini tartışması, çözümleri paylaşması, öğretmenleri tarafından desteklenmesi daha kolay olur. Hayatındaki başarı hedeflerine koşarken sportif hedefleri ile ders başarısını paralel tutacağından ivme de paralel yükselir.

·         Yapılan bir araştırmada spor yapan ilköğretim çağı öğrencilerinin, yapmayanlara oranla zihinsel aktivitelerinin daha yüksek olduğu gözlemlendi. Analitik düşünebilen, problem çözmeye motive olmuş, hayatını müsabakaya odaklanır gibi planlayan bir bilincin yaşam içinde çocuğunuzun ne kadar çok işine yarayacağını tahmin edebilirsiniz. Uyku düzeni ve dinlenmesine dikkat eden ve düzenli beslenen çocuk, direnci daha yüksek olacağından bu durum onun okul başarısını da olumlu yönde etkiler.
Tüm bunları dikkate alarak okulumuzda oluşturulan basketbol, voleybol ve futbol  alanlarında; sınıflar arası turnuvalar,maçlar düzenlenildi.ayrıca bu eğlenceli etkinliklere öğrenmenler de katılarak renkli görüntüler oluşturuldu.