EKO AĞRI PROJESİ

2023-2024 Egitin-Öğretim yılında uygulanmaya başlanan Eko-Ağrı projesi ile başta öğrenciler olmak üzere tüketim alışkanlıklarının olumu yönde değişmesi, kamu kaynaklarının etkin kullanılması, sürdürülebilir kalkınma ve çevre ile ilgili bilgi ve farkindalik edinilmesi amaçlanmiştir.
Sürdürülebilirlik, elde bulunan doğal kaynakların gelecek için saklanmasi ve
gelecekteki insanlara da ulaşmasını sağlamak için doğru ve verimli şekilde kullanmak esastir. Çevre problemleri tek bir milletin sorunu değildir ve bu nedenle çözümü de tek bir yerde bulunmaz. Dünya herkesin üzerinde yaşadığı bir alandir ve herkes dünya için sorumluluk almalıdır.
Küresel düşünüp yerel yaşamalıyız. Çevresel sürdürülebilirlik kavrami doğal düzenin korunmasını ve doğal kaynaklara zarar vermeden kendilerini yenileyebilme fırsatının tanımmasını sağlar. Bunu yapabilmek için insanın çevreye verdiği zararın farkına varıp doğal kaynaklarımızı yerinde ve doğru biçimde kullanmalıyız. Ancak bu şekilde gelecek için bir adim atmis olabiliriz.
Şehit Uzman Çavuş Tuncer Doğan imam Hatip Ortaokulu olarak bu proje kapsaminda, proje sorumlusu öğretmenimiz ve farklı sınıf seviyelerinden öğrencilerimiz ile
çesitli etkinlikler yapildi.
* Bu projenin daha iyi anlasilmasini saglayacak, gerekli bilgi ve görsellerin yer aldigi okul panosu olusturuldu. Aynica proje sorumlusu ögretmenimiz tarafindan sınıflarda
gerekli açiklama ve bilgilendirmeler yapıldı.
* Atıklarımızın çevreye verdiği zararın önüne geçebilmek, atık yönetimini sağlamak ve
geri dönüşüm bilincini kazandırmak için okulumuz 7-C sınıfı öğrencileri ile okulumuz
bahçesindeki çöpler toplandı. Daha sonra toplanan çöpler uygun sekilde ayrılarak yine
okulumuzda bulunan geri dönüşüm kutularına atıldı.
* Geri dönüşüm kutularına dikkat çekmek ve bilgilendirmek isin okulumuz 7-B sinifi
ögrencileri tarafindan gerekli uyarı görselleri uygun yerlere asildi.
* Günlük hayatımızda, özellikle okulumuzda su ve elektriğin bilinçsizce tüketimini
önlemek için okulumuz 5. sınıf öğrencilerinin uygun görselleri
hazırlayarak gerekli yerlere asmalari sağlandı.

05.04.2024 66

05-04-202405-04-202405-04-202405-04-2024